Sağlıklı Kış Diyeti ile Formunuzu Koruyun

Sağlıklı kış diyeti ile formunuzu koruyun


Kışın gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, üşütme, bronşit gibi hastalıklar kapımıza dayandı. Hem bunlardan korunurken hem de sağlıklı bir şekilde zayıflamak için en doğru diyet hangisidir?

Kışın hasta olmadan forumda kalmak ve diyet yapmak için tüketmeniz gereken en önemli besin şüphesiz meyve ve sebzelerdir. Vücudun her türlü ihtiyacını ve vitaminini içerek düşük kalorili beslenirken size enerji verecek olan meyvelerdir.

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA KIŞ DİYETİ
Aşırı kilolara sahip olan birçok insan bu kilolardan sağlıklı bir şekilde kurtulmanın yöntemlerini aramaktadır. Bu sebeple size o yöntemleri sunuyoruz. Öncelikle sağlıklı zayıflama için yapılması gereken zararlı besinlerin tüketiminin durdurulmasıdır. Alkol ve şekerli tüm yiyecekleri bırakın. Günlük olarak düzenli bir şekilde egzersiz yapmanız, günde 3 litre su içmeniz, sık sık yermek yiyip az yemeniz ve daha birçok yöntem ile hızlı zayıflamaya başlayabilirsiniz. Kilo verme zayıflama yöntemlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulamanız halinde etkisini görecek, zayıflamanın aslında ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Ayrıca sürekli hareket halinde olmanızda sizin kalori yakmanızı sağlayacaktır ve bu da önemsenmeyecek derecede değildir.


Kış diyetinde dikkat etmeniz gerekenler

Aynı zamanda diyet menüsüne de uygunluklarından dolayı sebze ve meyveler kış aylarının vazgeçilmezleri haline gelir. Antioksidan olan E vitaminince zengin besinler ise; kavrulmuş fındık, kestane, badem, yeşil yapraklı sağlıklı sebzeler, kuru baklagiller ve tahin olarak sayılabilir. Bu diyette tüketilecek olan omega 3 içeren balık, balık yağı, omega 9 içeren zeytin yağı ve fındık yağı da bağışıklık sistemini geliştiren ve güçlendiren besinlerdir.

Kahvaltı öncesi pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı limon ile tüm vücudun sindirim sistemini aktif hale getirmeniz mümkün. Kış aylarında alınan kiloların yaz aylarına kadar verilmesi büyük öçlüde yorar fakat düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile kilo probleminde kurtulabilirsiniz.
www.kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :