İştah Kapatan Kokular, Renkler, Çaylar

İştah kapatan kokular, renkler, çaylar

Kilo vermek isteyenlere öneriler, zayıflamak isteyenler hangi kokularla iştahlarını kapatabilirler, hangi renkler iştahı bastırır, yemek tabakları nasıl olmalıdır?

İştah kapatıcı kokular:
İştah merkezini sakinleştirici, iştah merkezine baskılayıcı bir etki gösteren kokular.
Yeşil elma kokusu
Nane kokusu
Zerdeçal kokusu
İŞTAH KAPATAN KOKULAR, RENKLER, ÇAYLAR
Gördüğümüz her şeyden iç dünyamız çok etkilenir. İştahı artıran renkler özellikle turuncu ve kırmızı renkleri iştahı artırıcı ve canlandırıcı etki gösterir.
Buna mukabil koyu mavi rengi ise iştahı baskılayıcı bir etki gösteriyor. Kilo vermek isteyenlere küçük koyu lacivert (parliament rengi) kahvaltı tabakları almaları öneriliyor, çünkü büyük tabaklarda koyulan yemekler az görünecektir. Daha sık ve az yemek porsiyonları küçültmek için küçük tabaklar kullanılmalıdır.

İştahı kapatan baskılayan çaylar:
Papatya çayı
İhlamur çayı
Mate çayı

Üç bitki karıştırılarak da içilebilir. Mesela bir tutam mate, bir tutam ıhlamur ve 2-3 tane papatya bir fincan içerisinde üzerine kaynar su koyup 2-3 dakika demleyip içilebilir.
Evinizde yatak odalarında uyarıcı renkler yerine pastel renkleri seçilmelidir. Mesela soluk eflatun, soluk fildişi, soluk uçuk mavi veya pembe gibi renkler seçilebilir örneğin açık mavi uykuya dalış için iyi bir renktir. Mutfakta ise daha canlı renkler kullanılabilir. Mutfakta kırmızı ve turuncu renkleri iştah açmaya yardımcı olur. Koyu lacivert renge boyanan bir mutfakta iştah kapatır.
www.kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :