14 Basit Kilo Vermeye Yardımcı Hareket

14 Basit Kilo Vermeye Yardımcı Hareket


Evde yapılabilecek basit zayıflamaya yardımcı egzersiz hareketleri, kilo vermek ve sağlıklı bir yaşam için animasyonlu egzersiz hareketleri.

Spor sağlıklı yaşamın bir parçasıdır, düzenli olarak yapılmalıdır. Egzersiz yapıyoruz peki vücudumuz ne zaman yağ yakmaya başlıyor. Eğer sabah egzersiz yapıyorsanız vücudumuzda enerji deposu çok fazla olmadığından vücut kısa sürede yağ yakamaya başlar. Ancak sabah yapılan egzersizlerin süresinin çok uzun tutulması gerekir çünkü fazla yapılan egzersiz kas kaybına neden olabilir. Öğlen veya akşam yaptığınız sporda ise gün içerisinde yediğiniz besinler ve karbonhidratlarda yağ yakım süresini etkiliyor. Yapılan araştırmalarda egzersiz esnasında yağ yakım süresi 12 ile 15 dakika arasında gerçekleşmektedir, bu süreye ısınma hareketleri dahil değildir.

Birinci hareket göğüs ve omuz kaslarınızı çalıştıracaktır. 2 set her set 10 tekrardan oluşur, setler arası 1-2 dakika ara veriniz.
İkinci hareket ise üst bacak ve kalça kaslarınızı güçlendirecek. Her iki bacağınız için 1 set 10 tekrardan oluşur.
Üçüncü hareket üst kollar ve üst sırt kaslarınızı geliştirecek. 2 set her set 10 tekrardan oluşur, setler arası 1 ile 2 dakika arası ara vermeyi ihmal etmeyin.
Dördüncü hareket ise karın kaslarınızı geliştirecek. 2 set her set 10 tekrardan oluşur, setler arası 1-2 dakika ara veriniz.
Beşinci hareket bilek ve parmaklarınızı güçlendirecek. Bu hareket tenis veya stres topuyla yapılabilir. Sıkma işlemi 3 ile 5 saniye arası 1 set 10 tekrardan oluşur. 5 dakikadan fazla yapılmamalıdır.
Altıncı hareket ile kalça ve uyluk güçlendirmesi yapılır. 1 set 10 tekrar 2 set olarak yapılır.
Yedinci hareket ile kollar, omuzlar ve göğüs kaslarınızı güçlendirin. 1 set 10 tekrar 2 set olarak yapılır.
Sekizinci hareket ile ayak bileklerinizi güçlendirin. 1 set 10 tekrar 2 set olarak yapılır.
Dokuzuncu ve onuncu hareket ile eller ve parmaklarınız güçlenecek.
kilovermediyeti.com
11. Hareket ile zayıf dizlerinizi güçlendirin.
12. Hareket ile üst bacak ve arka bacak kaslarını güçlendirin.
13. Hareket ile karın ve kalça kaslarınızı sıkılaştırın.
14. Hareket ile sırt ve karın kaslarınızı güçlendirin.
Beğen Paylaş :
  1. egzersiz hareketlerini yapmaya başladım. hadi hayırlısı...

    YanıtlaSil