Yesek de zayıf kalsak kilo verme yolları

Yesek de zayıf kalsak mutsuz olmadan kilo verme yolları

Kilo alması çok kolay ancak vermesi çok zordur. Eğer hala fazla kilolarınızdan kurtulamadıysanız telaşa gerek yok her gün hayatınızda bir alışkanlığınızı değiştirerek işe başlayabilirsiniz.

Günde mutlaka yarım saat ile kırk dakika yürüyüş yapılmalıdır. Yolumuzu biraz uzatabilir, iş yerinde asansör yerine merdivenleri kullanabiliriz. Beslenme ve diyet uzmanları zayıflamak isteyenlere günde en az 5 öğün yemek yemelerini ve bol su içmelerini öneriyorlar. Düzenli beslenmek hem çok fazla acıkmanızı engelleyecek hem de aç kalıp öğünlere daha fazla yüklenmeniz gibi bir durum yaratmayacaktır. Vücudumuzun yüzde altmışının su olduğunu düşünürsek organların ve dokuların daha iyi çalışmasını sağlamak için günde 2.5 -3 litre kadar su tüketilmelidir.

MUTSUZ OLMADAN KİLO VERME YOLLARI
Öğünlerinizde daha çok sebzeye yer vermek ara öğünlerde meyve yerine sebze tüketmekte kilo vermenize yardımcı oluyor. Meyvelerde basit şeker bulunduğu için sebzelerin ise şeker oranı çok daha düşük olduğu için sebzeleri hiç bir şekilde kısıtlama yapmadan her ara öğünde kullanabiliriz. Yenilen meyvelerin miktarına ve porsiyonuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bir porsiyon meyve bir küçük boy elmaya bir orta boy armut'a, bir küçük boy portakala denk gelecektir.

Midenizi değil beyninizi doyurun:
uzmanlara göre yemek yeme hızı da kilo alımında rol oynuyor. Bir seferde hızlı yemek yediğimiz zaman kan şekerini çok hızlı yükselecek ve hızlı yükselen kan şekeri nedeniyle hızlı acıkmalar doğacaktır. Uzak durulacakların başında kızartmalar, tuz ve şeker geliyor. Kızartma türü şeyler yerine ev yemekleri , zeytinyağlı yemekler, ızgara türü etler, haşlama türü yemekler tercih edilebilir. Tuz yerine baharatları kullanabilirsiniz, tuz vücudumuzda ödem yapmaya, ileride tansiyon oluşumuna sebep olabilir. Şekerin hiç bir faydası yoktur, bize ekstra enerji verir, basit şekeri hayatınızdan kaldırmalısınız. Tatlılardan, hamur işlerinden uzak durmak kilo verme konusunda bize çok yardımcı olacaktır. Sadece bu şekilde beslenerek ayda 2 ile 3 kilo arasında zayıflanabilir. Çok sıkı diyetlere girmeden, kendinizi mutsuz etmeden sağlıklı bir şekilde zayıflamanın yollarını sıraladık.
kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :