Diyetsiz Kilo Verme Zayıflama Yolları

Diyetsiz kilo verme zayıflama yolları

Diyet yapmadan kilo vermek mümkün, diyetsiz zayıflamak için neler yapılmalı, sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenler.

Diyet yapmadan zayıflayın, diyet eziyetinden kurtulmanızı sağlayacak öneriler.
Karın ve bel bölgesindeki yağlar zor yanan kahverengi yağlardır. İşte karın ve bel bölgesindeki bu zor yanan yağlara karşı zeytinyağı çok etkili. Ama her şeyde olduğu gibi kararında yemek şartıyla. Yemeklerinize pişirdikten sonra zeytinyağı ekleyin, zeytinyağını asla yakmayın, faydalı diye ekmeği banarak da yemeyiniz.

Nasıl yemek pişiriyoruz, nasıl alışveriş yapıyoruz, porsiyonlarımız ne kadar, beslenmenizin yöneticisi olun, yaptığınız hataları tespit edip bunları değiştirin. Özel bir diyet yapmadan düzenli beslenerek formda kalmak mümkün. Uyku sürenizden, yemek yeme hızınıza kadar kilo vermede çok basit ve etkili yöntemler vardır.

DİYETSİZ KİLO VERMEK ZAYIFLAMAK
Düzenli uyuyarak kilo verin:
Her gün 1 saat fazla uyuyarak 1 yıl içerisinde 7 kilo zayıflamak mümkün. Uzmanlar ideal uyku süresi en az 7 en fazla 9 saat olarak açıklıyor. Yapılan araştırmalar düzenli uyumayı alışkanlık haline getirenlerin en az 1.5 saat yürümek kadar kalori yaktığını gösteriyor . 7 saat çok ortalama bir uyku süresidir, bu şekilde uyuyan kişilerin yılda 7 kilo verdikleri tespit edilmiş. karanlık bir odada uyumayı loş bir odada uyamaya tercih etmeliyiz çünkü uyku hormonu karanlık ortamlarda salgılanmakta bu hormon metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmaktadır.

Hızlı yemek yemekten vazgeçin:
En çok yapılan yanlışlardan biri hızlı yemek yemektir. İdeal yemek yeme süresi 20 dakikadır. Lokmalarınızı yeterli sayıda çiğneyiniz, beynin doyduğunu algılama süreci yaklaşık olarak 20 dakikadır. Yemek yerken televizyon izlemeyin, gazete okumayın, bilgisayar başında yemek yemeyin aksi takdirde başka şeylere daldığınız zaman siz belki de doyuyorsunuz ancak doyduğunuzu algılamadığınız için yemeye devam ediyorsunuz. Yemeği yavaş yiyerek vücudun yediklerinizi daha rahat yakmasını sağlayacaksınız. Hızlı yemek yediğinizde vücut yemek bombardımanına uğradığı için yediklerinizi depo ediyor.

Yemek porsiyonlarınız küçültün:
Tabağınızı tepeleme mi dolduruyorsunuz, doyma noktanızı aştığınız halde tabağınızı bitirme alışkanlığı dolayısıyla fazla yemek zorunda mı kalıyorsunuz. Eskiden yemek tabaklarımız daha bir küçüktü. Yemek tabaklarınızı küçültün, büyük tabağa konan bir yemek gözünüze küçük gözükeceğinden porsiyonunuzun büyümesine yol açacaktır.

Yürümeyi alışkanlık haline getirin:
Düzenli yürüyüş alışkanlığı edinin, her gün en az yarım saat yürümek metabolizmanızı hızlandıracak kilo vermenize yardımcı olacaktır.
kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :