Dukan Diyeti Nedir? Dukan Diyetinin Evreleri

Dukan Diyeti Nedir? Dukan Diyetinin Evreleri


Dukan Diyeti İle Kilo Verme, Dukan Diyeti İle Nasıl Zayıflanır, Dukan Diyeti Zayıflama Programı Nedir? Dukan Diyetinin Sakıncalı Yönleri Nelerdir? Dukan Diyetini Kimler İçin Uygundur?

Dukan Diyeti Sağlıklı Kişilerde Kısa Sürelerde Uygulandığı Zaman Çok Büyük Sağlık Problemlerini Teşkil Etmeyen Bir Diyet Türüdür. Sağlık Problemi Riski Taşıyan Yada Metabolik Hastalıkları Olan Kişilerin Yapması Sakıncalıdır. Metabolizmaları Çok Yavaş Olan Geçmişte Yaptığı Diyet Programlarıyla Kilo Veremeyen Kişilerin Dukan Diyeti İle Kilo Verdikleri Görülmüştür.

Dukan diyetinin aşamaları nelerdir?
 Dukan Diyeti Yapılma Evreleri 6 Aya Kadar Uzayabilir. Diyetin Evreleri Kişiden Kişiye Değişebilir Çünkü Vereceğiniz Kiloya Göre Evreler Ve Zamanlar Değişebiliyor. Dukan Diyeti Yapılırken Pişirme Evreleri Doğru Olmalı, Çok Fazla Kızartma Ve Pişirme Yöntemleri Kullanılmamalı, Izgara Ve Buğulama Yöntemleri Tercih Edilmeli. Dukan Diyeti Her Evresinde Farklı Önerilerle Sürdürülmekte, Koruma Evresinde Yemek Pişirme Yönteminde Esneklik Sağlanabiliyor.
Dukan Diyetinde Çok Hızlı Kilo Verilmektedir Fakat Diyetin Yapılma Aşamasında Ve Koruma Sürecinde Ara Öğün Sıklığına Dikkat Edilmelidir. Diyette Önemli Olan Her Evreyle Göre Serbest Olan Besinlerin Ara Öğünlere Eklenmesidir. Dukan Diyetinde Kiloların Korunması Esas Alınıyorsa Tüm Evrelerin Tamamıyla Bitirilmesi Gereklidir.

Dukan Diyetinin Evreleri:
Dukan Diyeti 4 Evreden Oluşmaktadır.
Atak Evresi
Seyir Evresi
Güçlendirme Evresi
Koruma Evresi

Dukan Diyetinde Her Evresin Süresi Ve İçeriği Birbirinden Farklıdır.
Atak Evresi: 1 İle 10 Gün Arası Yapılan Atak Evresinde Protein Ağırlıklı Gıdalar Tüketilir. Atak Evresinde Saf Proteinler Tüketilir, Bu Proteinlerde Besin İçeriği Bakımından İyi Kalite Protein İçermektedir. Asıl Kiloların Hızlı Bir Şekilde Kaybedildiği Evredir. Atak Evresi Süresi Kişinin Kilolarına Göre Değişmektedir, Çok Obez Kişiler 10 Gün Süreyle Atak Evresi Yapabilirken Daha Az Şişman Kişiler 3-5-7 Gün Gibi Sürelerde Yapabilir. Atak Evresinde Her Bir Gün İçin Ortalama 1 Kilo Zayıflandığı Görülmüş. Hızlı Kilo Kaybını Sağlayan Saf Protein Uygulamasının Yapılmasıdır. Saf Proteinlerden Kasıt Yağı Alınmış Ve Sıyrılmış Dana Eti, Tavuk Eti, Her Çeşit Balık Bunun Dışında Az Yağlı Süt, Yoğurt Ürünleri Kullanılabiliyor Ve Her Hangi Bir Sınırlama Getirilmiyor. Sırf Proteinle Beslenildiği İçin Kabızlık Sorunu Çıkabileceği İçin Günde 1,5 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği Öneriliyor.

Seyir Evresi: Seyir Evresinde 1 Gün Saf Protein, 1 Gün Sebze İle Karışmış Protein Olarak Belirlenmiştir. Bu Evre İçin Her Hangi Bir Sınırlama Verilmemiştir. İstediğiniz Kiloya Ulaşıncaya Kadar Seyir Evresi Devam Etmektedir. Seyir Evresinde Dikkat Edilmesi Gereken Yediğiniz Sebzelerin Çiğ Olması Ve Bunun Yanı Sıra Her Sebzenin Tüketilmesine İzin Verilmiyor. Seyir Evresinde Bezelye, Mısır, Pirinç Ve Kuru Baklagiller Tüketilmemelidir. Yine Atak Evresinde Olduğu Gibi 2 Çorba Kaşığı Kadar Yulaf Kepeği Tüketilmesi Gerekiyor.

Güçlendirme Evresi: Kiloyu Hem Destekleyebilmek Hem De Daha Az Kilo Kaybederek Beslenme Alışkanlıklarını Daha Düzenli Bir Şekilde Oturtabilmek İçindir. Güçlendirme Evresinde Yasaklı Besinler Ve Serbest Besinler Vardır. Güçlendirme Evresinde Haftada 1 Gün Protein Yapılması Yeterlidir. Güçlendirme Evresi Her Verilmek İstenilen Kilo İçin 10 Gün Yapılmaktadır. Atak Ve Seyir Evrelerinde Belli Bir Miktar Kilo Verilmiştir, Ancak Diyeti Uygulayan Kişinin Örneğin 5 Kilo Fazlası Varsa 50 Gün Süreyle Güçlendirme Evresini Yapması Gerekir. Güçlendirme Evresinde Diyetinize Küçük Oranlarda Karbonhidrat Ekleyebiliyorsunuz. Güçlendirme Evresinde Meyve, Tam Buğday, Az Miktar Peynir Yenebiliyor, Ayrıca Bu Evrede Haftada 2 Öğün Her İstediğinizi Abartmamak Şartıyla Yiyebiliyorsunuz.

Koruma Evresi: Diyetin En Önemli Evresi Koruma Sürecidir. Diyetin Son Evresi Olan Koruma Evresi Yapılmadan Tekrar Eski Kilolara Dönülüyor. Koruma Evresinde Kişi Eskiden Nasıl Besleniyorsa Beslenme Alışkanlıkları Eski Haline Döndürülüyor, Sadece Hayatı Boyunca Protein Uygulamasını Haftada Bir Gün Yapmak Zorunda. Protein Yiyeceğiniz Gün Her Hafta Aynı Gün Olmalı, Ayrıca Yulaf Kepeği Günde 3 Yemek Kaşığı Kadar Yenmeli, Ve Son Kural Asla Asansör Ve Yürüyen Merdivenleri Kullanmayacak Günde En Az 20 Dakika Tempolu Yürüyüş Yapacaksınız.

Dukan Diyetinin Sakıncaları:
Dukan Diyetinin Diğer Diyet Programları Gibi Sağlığı Tehlikeye Düşürebilecek Sakıncalı Yönleri Vardır. Eğer Kalp, Diyetbet Yada Böbrek Hastalıkları Gibi Kronik Sağlık Sorunlarınız Varsa Dukan Diyeti Yapmanız Sakıncalıdır. Dukan Diyetinde Tüm Protein Diyetlerinde Olduğu Gibi Hızlı Kilo Kayıplarına Neden Olacağı İçin Diyet Motivasyonunuzu Kaybettiğiniz Zaman Verilen Kiloları Tekrar Geri Alabilirsiniz.
kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :