2 Bin Yıllık Hayat İksiri Kombu Çayı

2 Bin Yıllık Hayat İksiri Kombu Çayı


Şifalı Bitkiler, Bitki Çayları, İki Bin Yıllık Hayat İksiri Kombu Çayının Yararları, Yapılışı, Kimler Kombu Çayı İçmemeli.

Çinliler kombu çayına iki bin yıl önce ölümsüz sağlık iksiri adını vermiş. Kombu çayı çay, şeker ve özel bir mayadan üretilen bir içecek. Kombu çayının faydaları ise saymakla bitmiyor.

Kombu çayının faydaları:
Düzenli içildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı koruma sağlar (özellikle kalın bağırsak kanseri), güç ve enerjiyi artırır, yorgunluğa karşı iyi gelir, bağırsaklardaki zararlı mikro organizmaları temizler, şifalı ve sağlıklı pirobiyotik bir etki yapar, gençlik ve dirilik sağlar, emziren annelerde de sütün artmasına yardımcı olur.

KOMBU ÇAYI YAPILIŞI, KOMBU ÇAYINI KİMLER İÇMEMELİ
Kombu çayının yapılışı:
3 litre su iyicene kaynadıktan sonra 10 poşet siyah veya yeşil çay (10 tatlı kaşığı) atılır, daha sonra 1 veya 1,5 bardak şeker ilave edilir, 10-15 dakika şeker ile çay beraberce kaynadıktan sonra ılınmaya bırakılır.
Kaynatılan çay ılındıktan sonra içerisine 1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edilir. Daha sonra önceden hazırlanan kombu çayının üstündeki mantardan 1 çorba kaşığı kadar koyulup hafifçe karıştırılır. Hazırlanan çayın üstü bir tülbent ile örtülüp 4 ile 8 günde üzerindeki canlı mantar çayın üzerini bir tabaka halinde kapatmaya başlıyor. Mantar çayın üzerini kapattıktan sonra artık çay içilmeye hazırdır.
Bu şifalı içeceği içmeye başlarken ilk 3-4 gün bir küçük çay bardağı ile başlanır, daha sonra sabah ve akşam bir çay bardağıyla devam edilir, 1 hafta veya 10 gün sonra ise sabah ve akşam 1 su bardağı içilir.

Kombu çayını kimler içmemeli:
Her isteyen kombu çayını içemiyor. Şeker hastaları, aktif mide kanaması veya mide ülseri geçirenler veya çok şiddetli mayalı gıdalara karşı alerjisi olanlarda sakıncalı olabilir.
kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :