Zayıflamak İçin Kalori Saymak Doğru mu?

Zayıflamak İçin Kalori Saymak Doğru mu?


Kilo Vermek İçin Kalori Sayılmalı mı? Zayıflamak İçin Kalori Saymak Doğru mu? Kalori Saymadan Zayıflanır mı?

GÜNLÜK KALORİ CETVELİ
Örneğin 10 Gram Elma Yediğiniz Zaman 50 Kalori, Muz Aldığınız Zaman 80 Kalori, 100 Gram Zeytinyağı Aldığınız Zaman İse 880 Kalori Almış Oluyorsunuz. Önünüze Bir Kalori Cetveli Alıp Baktığınızda Diyetlerde Sıkça Karşımıza Çıkan Kalıp Beyaz Peynirin 90 Kalori, Bir Dilim Kepekli Ekmeğinde 60 Kalori Olduğunu Göreceksiniz. Diyelim Günlük 1500 Kalorilik Bir Diyete Başladınız, Günde 15 Dilim Kepekli Ekmek Yiyebilirsiniz Veya 100 Kalorilik 15 Ananas Yiyebilirsiniz, Ama Doğru mu Yapıyorsunuz Tabi ki Hayır.

Alınan Besinlerin Kalorisinden Daha Çok Besin Değerleri Önemlidir. Diyelim Bu Sunta Gibi Olan Diyet Krakerlerden Yiyorsunuz, Bu Krakerler Toplasanız 10-15 Kalori, Onun Yanında Bir Avuç Ceviz Var Ve Bu Ceviz Paketinin Üzerinde 400 Kalori Yazıyor. Her Gün Kraker Yiyerek Zayıflıyor Görünseniz Bile Esasında Bununla Şişmanlarsınız. Yediklerimiz Öncelikle Sağlıklı Olmalı, Vücudumuzun Bütün İhtiyacını Yerine Koymalı, Sürdürülebilir Ve Kişiye Özel Olmalı.
Ve Spor Bir Kilo Yaklaşık 7 Bin Kalori Demek, Anlayacağınız Her Yediğinizi Sporla Yakmanız Mümkün Değil. Egzersizleri Destek Amaçlı Yapmak Önemli. Spor Sadece İnsülin Direncini Kontrol İçin Yapılmalı. Örneğin İnsanların En Büyük Şikayeti Ben Haftada 3 Gün Spor Salonuna Gidiyorum, Deli Gibi Koşuyorum Ama Kilo Veremiyorum Oluyor. Burada İki Önemli Nokta Bulunmakta Otuz Beşli Yaşlardan Sonra Sporla Kilo Vermek Hemen Hemen İmkansız, İkinci Nokta İse Spor Salonuna Gitmediğiniz Günler Ne Yapıyorsunuz. Egzersiz Ve Sporun Sürekli Olması Lazım, Sporu Günlük Kalori Harcamaya Yönelik Olarak Uygulamamak Lazım.
kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :