Aşırı Kiloda Metabolizma Suçlumu?

Aşırı Kiloda Metabolizma Suçlumu?


Herkes Zayıflamak İstiyor, Kilo Verememede Metabolizmayı Suçlamak Doğrumu? Aşırı Kiloda Suçlu Metabolizma mı? Zayıflayamayanlar Metabolizmayı Suçluyor.

Düzenli Beslenip Beslenmediğimiz, Gün İçinde Aç Kalıp Kalmadığımız, Yediğimiz Gıdanın İçeriği Ve Günlük Hareket Düzeyimiz Bazal Metabolizmamızın Yıllar İçindeki İşleyişini Etkiliyor.

AŞIRI KİLONUN SUÇLUSU KİM
Kilo Verememek Ve Zayıflayamamak Sorusuna Metabolizma Yada Genetik Demek Biraz Kolaya Kaçmak Oluyor. Kilo Düzeyi Metabolizmaya Bağlı Olsaydı Annesi İncecik Olan Kilolu Çocukların Hangi Genetik İle Kilolu Oldular Sorusu Gündeme Geliyor. Aslında Günümüzdeki Kilo Problemi Daha Çok Tükettiğimiz Ürünlerle İlgili. Sadece Bir Metabolizma Yok, Kas Metabolizması Ayrı, Troid Metabolizması Ayrı, Yağ Metabolizması Ayrıdır.

Doğuştan Metabolizma Problemi İle Doğanlar İse Dünya Genelinde Sadece Yüzde 3. Şişmanlık Obezite Genleri Bunlar Hemen Doğumdan İtibaren Kilo Alıyorlar, Onlu Yaşlara Geldiklerinde 80 - 100 Kilograma Kadar Ulaşıyorlar. Doğuştan Obezite Genleri Taşıyanlar Yirmili Yaşlara Geldiklerinde İkiyüzlü Kilolara Ulaşıyorlar. Çevresel Faktörler Zamanla Genetik Haritasına Da Etki Edebiliyor. Bu Model O Kişinin Yavaş Yavaş Genlerine Geçiyor, Ancak Daha İlginç Olanı Bir Kaç Kuşak Sonra Obez Olanların Çocukları Da Obez Olarak Dünyaya Gelmeye Başlıyor.
kilovermediyeti.com
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Yediklerinize Dikkat Etmelisiniz.
Beğen Paylaş :