Sağlıklı Beslenme Şişmanlık Obezite

Sağlıklı Beslenme Şişmanlık Ve Obezite


Sağlıklı Beslenme Yolları, Şişmanlık Ve Obeziteye Yol Açan Nedenler, Sağlıklı Zayıflamak İçin Öneriler.

Son Yıllarda Herkes Kilo Vermeye Çalışıyor Peki Neden İnsanlar Kilo Alıyor. İnsanların Yaşam Tarzları Değişti, Fast Food Tüketimi Arttı, Rafine Ürün Tüketimi Çoğaldı, Sağlıklı Besin Tercih Edilmemeye Başlanması Sonucu Obezite Büyük Bir Sorun Haline Geldi. Ayrıca Genetik Faktörlerde Obezitenin Artışında Büyük Rol Oynadı. Obez Bir Bireyin Çocuklarının Yüzde 80 Obez Olma İhtimali Var. Anne Ve Babası Normal Bireylerin Çocuklarının Obez Olma İhtimali İse Yüzde Onlara Kadar İniyor.

SAĞLIKLI BESLENME YOLLARI, ŞİŞMANLIK VE OBEZİTE
Dünyadaki En Büyük Sorunlardan Birisi Şişmanlık Ve Obezite. Aşırıl Kilolar Ve Şişmanlık Görsellik Dışında Çok Ciddi Hastalık Sorunlarına da Yol Açıyor. Niye Bu Kadar Obez Olmaya Başladık, Obeziteye Yol Açan Sebepler Nelerdir. Beslenme Anne Karnından Başlayıp Yaşamın Sonuna Kadar Yapmamız Gereken Zorunlu Bir Faaliyet. İnsanların Alması Gereken Belli Bir Enerji Var, Ancak Almamız Gereken Enerjinin Üstünde Bir Enerji Alındığında Bu Kilo Olarak Geri Dönüyor. Obezitenin Tanımı Vücutta Aşırı Bir Yağın Toplanması Olarak Tarif Edilebilir. Obeziteyle Beraber Hastalıklarda Geliyor, Aşırı Kilolu İnsanlarda Kolesterol, Diyabetik, Kalp Rahatsızlıkları Gibi Birçok Hastalığı Yanında Getiriyor.

Kilo Vermede Egzersizlerin Yüzde 30 Etkisi Varsa, Yapılan Diyetin Yüzde 70 Etkisi Oluyor. Kilo Vermek İçin Diyet Ve Egzersizlerin Bir Arada Yapılması Gerekiyor. Kas Kitlemizin Artması Kilo Vermede Size Yardımcı Olacaktır. Sizin Kazandığınız Her Kas Kitlesi Size Daha Fazla Yeme Hakkı Vermektedir. Sporu Haftada 2-3 Kez Yarım Saati Geçecek Şekilde Yapmalısınız. En Güzel Spor Tempolu Yürüyüştür, Toplu Taşıma Araçlarında İnmeniz Gereken Duraktan 2 Durak Önce İnmek, Kalan Kısmı Tempolu Olarak Yürümek Kilo Kontrolünüzde Önemli Bir Rol Oynayacaktır. Susama Hissi Olmadan Su İçmeyi Alışkanlık Haline Getirin. Günde Yaklaşık 10-14 Bardak Su İçmek Önerilir. Hızlı Yemek Yeme Daha Fazla Yemenize Neden Olacağından Yemekleri Yavaş Tüketmeliyiz.

Yanlış Beslenme, Hareketsizlik, Fiziksel Aktivite Yapmamak, Televizyon Ve Bilgisayar Bağımlılığın Artması Sonucu Obezite Arttı. Kilo Almada En Önemli Etkenler Nelerdir Sorusuna Uzmanların Yanıtları Genelde Aynı Oluyor. Şok Diyetler, Haplar, Düzensiz Beslenme, Hareketsizlik. Aslında İnsanlar Düzenli Beslenerek Kilolarını Koruyabilirler. Hızlı Kilo Vermek Yanlıştır, Doğru Olan Haftada En Fazla 1 Kilo Vermektir. Hızlı Ve Yüksek Kilo Vermelerde Verilen Kiloların Geri Alınma İhtimali Yüksektir.

Düzenli Ve Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalı?
Her Şeyi Yiyeceğiz Ancak Kararında. Her Öğünümüzde Protein Kaynağı Light Süt Ve Yoğurt Tavsiye Edilir. Kızartmalardan Uzak Durup, Her Öğünde Yağsız Salata Tüketilebilir. Ara Öğünleri İhmal Etmemeli, Tek Yönlü Beslenmekten Uzak Durulmalıdır. Sabah Kahvaltılarında Aşma, Bohça Gibi Yağlı Besinleri Tüketmekten Kaçılmalısınız.

Her Gün Yeni Şok Diyetler Çıkıyor, Karbonhidrat Diyeti, Protein Diyeti, Sadece Sıvı Tüketilen Şok Diyetleri Sürekli Yapabilmemiz Mümkün Değildir.
Tek Yönlü Beslenmeye Yönelik Şok Diyetler Kilo Verdirir, Ancak Sürekli Yapılamayacağı İçin Verilen Kiloları Tekrar Geri Alma İhtimaliniz Çok Yüksektir. Bu Yüzden Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterilmelidir. Şok Diyetler 3-5 Günlük Kısa Sürelerde Yapılabilir Ancak Daha Uzun Sürelerde Tavsiye Edilmemektedir. Acil Kilo Vermeniz Gerekiyorsa Şok Diyetleri Deneyebilirsiniz. Ancak Diyet Sonunda Düzenli Beslenmeye, Sağlıklı Yiyecekleri Kararında Tüketerek Verdiğiniz Kiloları Geri Alma İhtimalinizi Azaltabilirsiniz.
Tatlı Tüketimi Haftada Bir İki Seferi Geçmemelidir. Şerbetli Tatlıları Tüketmekten Kaçınmalı, Sütlü Tatlıları Tercih Etmeliyiz. Zayıflama Çayları Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Vermeye Yardımcı Olur. kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :