Uykuda Zayıflatan Leptin Hormonu

Uykuda zayıflatan leptin hormonu

Uykuda zayıflamak mümkün mü? Uyurken kilo vermek, uyku ile nasıl kilo verilir? Uykuda kilo verdiren leptin hormonu nasıl ne zaman salgılanır.

UYKUDA ZAYIFLATAN LEPTİN HORMONU
Leptin hormonu 1994 yılında ayılarda keşfedilmiş bir hormondur. Ayılar bildiğiniz gibi çok şişman hayvanlardır. Ayılar yaz sonunda inlerine girer ve kış uykusuna yatarlar. İnlerine girdikleri zaman çok kilolu olan ayılar kış uykusundan bir deri bir kemik olarak uyanırlar. Ancak ayıların metabolizmasın insan metabolizmasına göre çok üstündür. Ayılar hamileliklerini kış uykusunda geçirir, doğumlarını kış uykusundayken yaparlar, yavrularını kış uykusundayken beslerler işe ayıların böyle müthiş bir metabolizması vardır. Baharda karlar eriyip yavrularıyla inlerinden bir deri bir kemik olarak çıkarlar.

Bilim adamlar ayıların metabolizması üzerin yaptıkları araştırmalarda ayılarda bulunan ve kış uykusu süresince bütün görevleri üstlenen leptin hormonunu keşfederler. İşte ayılardaki seks hormonu, hamilelik hormonu, doğum hormonu, süt verme hormonu gibi bütün bu hormonları leptin hormonu kontrol ediyor.

Leptin hormonu yağ hücrelerinden salgılanıyor. İnsanlarda leptin hormonu hem gündüz hem de gece salgılanıyor. İşte gece geç saatlerde yemek yemediğiniz zaman leptin hormonu salgılanmaya başlıyor. Akşam yemek yedikten 3,5 ile 4 saat sonra leptin hormonu devreye giriyor ve yağları enerji olarak yakmaya başlıyor. Eğer geç saatlerde yemek yiyip yatarsanız leptin hormonu daha geç salgılanacaktır. İşte sağlıklı beslenerek, geç saatlerde yemek yeme alışkanlığını bırakarak uykunuzda bile zayıflamanız mümkün.
kilovermediyeti.com
Beğen Paylaş :