İnsanlar Neden Kilo Alırlar, Sinirlenince, Üzülünce ve Öfkelenince Neden Yemeğe Sarılırız, Fazla Kiloların Nedeni Psikolojik Açlık mi? Kilo Veremeyenler, Zayıflayamama Nedeniniz Duygusal Açlık Olabilir.
On Altı Farklı Duygu Vardır, Duygusal Açlık Ve Fizyolojik Açlığın Birbirine Karıştığı Öfke, Stres, Kızgınlık, Yalnızlık, Yorgunluk, Kendini İfade Edememe, Terkedilmişlik Bunlar Birbirine Hep Karışıyor. Aslında Duygusal Aç Olduğumuz Zaman Fizyolojik Olarak Hiç Bir Belirti Yoktur, Yani Karnımız Guruldamıyor, Midemizden Gelen Bir Ses Yok, Midede Bir Kazınma Hissi Yok Birden Bire Geliyor. Duygusal Açlıkta Birden Bire Yemek Yeme İsteği Ortaya Çıkıyor. Duygusal Açlık Aş Erme Gibidir Bir Şeyi Yemek İstemek İsteriz, Ancak Fizyolojik Açlıkta Dakikalar Ve Saatler Geçtikçe Açlığınız Artar, Mideniz Guruldamaya Başlar. En Önemli Şey Fizyolojik Ve Duygusal Açlığı Birbirinden Ayırabilmektir.
Kilo Almak Ve Obezite Aslında Bir Sonuçtur, Bunun Birçok Sebebi Vardır, Hormonlarınız, Genetiğiniz Ve Psikolojide Kilo Almanıza Sebep Olabiliyor. Sürekli İştahınız Açıksa, Kendinizi Durduramıyorsanız, Öncelikle Hormonsal Bir Problem Mi Var Diye Bakılması Gereklidir. Eğer Metabolik Olarak Bir Sorununuz Yoksa Aldığınız Ve Harcadığınız Kaloriye Bakılacak, Belki Çok Fazla Hareketsiz Kalıyorsunuz, Kilo Almanıza Bu Neden Oluyor. Eğer Bunların Hiçbirisi Yoksa Kilo Almanıza Psikolojik Nedenler Yol Açıyor Olabilir. Duygusal Açlık Genelde Gece Saatlerinde Tetikleniyor.
Psikolojik Açlık Nasıl Bastırılabilir:
Eğer Kriziniz Gece Yemek İse Bu Zaten Kendini Belli Ediyor. Siz Kriz Anında En Çok Neyi Yiyorsanız Markete Alışverişe Gittiğiniz Zaman Bu Kriz Yiyeceklerinden Alıyorsunuz. Yapmanız Gereken Kriz Anında Yediklerinizi Evinizde Fazla Bulundurmamanızdır.
Uzmanlar Kilo Almada Psikolojik Açlığın Etkisi Olduğunu Belirtiyor, Stres, Öfke Ve Yalnızlık Açlık Hissini Tetikliyor.
kilovermediyeti.com